sernak@sernak.com - sernakyapi@gmail.com - +9 0216 340 79 67 - 68 | TR | ENG
  •     BİZE ULAŞIN    
  •     PROJELER    
  •     ÜRÜNLER    
  •     KURUMSAL    
  •     ANA SAYFA    
  • Sıkça Sorulan Sorular
    Soru 1: En çok hangi Plywood tercih ediliyor?
    Cevap: Plywood da şu anda Rusya menşeili ürünler en çok satılmaktadır. Bazı dönemlerde ise ucuz ürünlere talep artmaktadır.

    Soru 2: Hangi Plywood kaç kere kullanılır?
    Cevap: Huş ağacından yapılan Rus, Ukrayna ve Letonya menşeili Plywoodlar 50-80 kalıp arası kullanılmaktayken; Brezilya, Avusturya menşeili ürünler 10-15 kalıp, Hindistan malı ise 3-5 kalıp arası kullanılmaktadır. Tabii ki, kullanım sayısı, kullanım sırasında gösterilen öneme göre değişmektedir.

    Soru 3: Plywoodların ömrünü uzatmak için ne yapmalıyız?
    Cevap: Kesilen kenarlardan su girişini engellemek için kenar boyası kullanmalı, üst katlardan aşağı atmamalı, mümkün olduğunca çivi çakmamalı, delmemeli ve köşe koruma profili kullanmalısınız.

    Soru 4: Plywood verdiğiniz yerler arasında en büyük referanslardan diyebileceğiniz kim vardır?
    Cevap: Firmamızın ithal ettiği Plywoodlar Türkiye çapında bir çok santral, baraj, okul, bina, otel vs. inşaatlarında kullanılmakta olup, Marmaray Projesini referans verebiliriz.

    Soru 5: Plywoodlarda en çok hangi kalınlık ve ebatlar tercih edilmektedir?
    Cevap: Tüm Filmli Plywoodlarımız 1250x2500 mm ebatlarında olup %80i 18 mm, kalanı ise 21 mm kalınlığındadır.

    Soru 6: Hangi ağaç Plywood için daha iyidir?
    Cevap: Huş (Birch) ağacı Rusyanın soğuk ikliminde yetişen dayanıklı bir ağaçtır. Yoğunluğu 700 Kg/m³ olan bu ağaç türü en dayanıklılarındandır. Bunun yanında Endonezya gibi ülkelerden ithal edilen Tropik Sert Ağaçlar (Meranti gibi) Huş ağacı kadar dayanıklıdır.

    Soru 7: Plywoodlardaki WBP ve MR ne anlama gelmektedir?
    Cevap: WBP (Water and Boil Proof), "Suya ve Kaynatmaya Dayanıklı" anlamına gelirken, MR (Moisture Resistant), "Neme Dayanıklı" anlamına gelmektir. Kalıplarda ve dış mekanlarda kullanılan Filmli ve Filmsiz Plywoodların WBP olmasına dikkat edilmelidir.

    Soru 8: Piyasada 2. kalite ürünler olduğunu duydum, nasıl korunabilirim?
    Cevap: Bazı Rus mallarında I/I birinci kalite anlamına gelirken bazılarının paletlerinde I/II veya II/II yazmaktadır. Bu ikinci kalite olduğu anlamına gelmektedir. Ancak bazı tutarsız satıcılar bunları da değiştirebilmektedir. Bu sebepten güvenilir firmalarla çalışmak en iyi çözümdür.

    Soru 9: Sveza, Fankom, SyPly, Tyumen, VPM, ODEK gibi Huş ağacından üretilen logolu Plywoodlarınız arasında ne fark vardır?
    Cevap: 13 katman ve logolu olanlar arasında hiç bir fark yoktur.

    Soru 10: Sattığınız malzemeye güveniyor musunuz?
    Cevap: Sernak Yapı olarak sattığımız malzemenin ve ağzımızdan çıkan sözün sonuna kadar arkasındayız.

    Soru 11: OSB 2 ve OSB 3 arasındaki fark nedir?
    Cevap: OSB 2 24 saat suda kaldığı takdirde %20 şişmekte, OSB 3 için 24 saat suda kaldığı takdirde %15 şişmektedir. Bunun dışında bir fark yoktur.

    Soru 12: Yeni olan yerli OSB, ithal kadar iyi midir?
    Cevap: Test raporları, numuneler, resimler ve müşteri referanslarımıza yerli OSBnin en az ithal OSBler kadar kalite olduğu kanıtlanmıştır. Sernak Yapı olarak malzemenin sonuna kadar arkasında durmaktayız.

    Soru 13: Antrepodan ihracat amaçlı malzeme alabilir miyiz?
    Cevap: Her hafta İstanbul ve Mersine gümrüklerine gelen malzemelerimiz mevcuttur. Antrepodan malzeme verme şansımız sürekli mevcuttur.

    Soru 14: Farklı ölçüler ve kalınlıklarda OSBler mevcut mudur?
    Cevap: Taleplerinize göre toptan olduğu takdirde değişik ölçülerde OSBler sunabilmekteyiz.

    Soru 15: Bir kamyon ne kadar malzeme almaktadır?
    Cevap: Onteker araçlar 15 ton alırken, kırkayak dediğimiz araçlara 20 ton alabilmektedir. TIRlara ise 25 tona kadar yükleme yapılabilir. Kırkayak bir araca 525 civarı Rus Plywood yüklenebilirken, yaklaşık 750 adet 11 mm OSB yüklenebilmektedir.

    Soru 16: İdeal çatı uygulaması nasıl olmalıdır?
    Cevap: Çatıya mertek aralıkları 50-60 cm. bırakılarak OSBler döşenmelidir. Üzerinde yürünmeyecekse 11 mm OSB genellikle yeterli olmaktadır. OSBlerin üzerine şaluma ateşiyle polyester keçe taşıyıcılı 3 mm su yalıtım membranı yapıştırılmalıdır. Güzel görünümü ve ağır olmaması açısından da membranların üzerine shingle konulmalıdır. Eğer ekonomik olması isteniyorsa, shingle yerine arduazlı (kumlu) membran da konulabilir.
  • 2013 - 2014 ® Tüm Hakları Sernak Group'a Aittir.
    Uzunçayır Cad. Kadıköy Yapı İş Merkezi
    B-2 Blok D:31 Hasanpaşa/Kadıköy
    İstanbul/ Türkiye
    Web Tasarımcı : SRN WEB TASARIM